De billigste mobilabonnementer forsvinder efter aflyst fusion

Teleselskaberne vil nemlig udnytte den aflyste fusion af Telenor og Telia, og det gør de ved at sætte priserne op, da de helt fjerner de billigste abonnementer på markedet. Sådan mener analytikerne, hvilket er det stik modsatte af, hvad EU-Kommissionen ville opnå.

For EU-Kommissionen mente angiveligt, at med 4 spillere på markedet ville alt være godt, og ikke med tre spillere på markedet, altså hvis Tellianor blev en realitet. Nu ser det dog ud til, at priserne på mobilabonnementerne alligevel ændre sig i en retning, som EU-Kommissionen nok ikke havde ønsket for forbrugerne, som de hele tiden har argumenteret med.

Forbrugerne på det danske marked, for nemlig nu dyrere mobilabonnementer. Det skyldes at omkostningerne skal ned, og priserne på mobilabonnementer skal op, og det gælder hos alle telesleskaber, hvis de på nogen måde vil øge deres indtjening. Dog vil det ikke ses klart og tydeligt at priserne bliver sat direkte op, men fjernelsen af de billigste mobilabonnementer på markedet, og tilføje lidt mere i de dyrere produkter, vil angiveligt være hvordan situationen fremover vil se ud for de danske teleselskaber.

Indtil videre har det været klart, at teleselskabet 3, med lavprisselskabet Oister, har trykket priserne rigtig langt i bund på det danske marked. Dog står 3 i en temmelig todelt position på nuværende tidspunkt. 3 gad sandsynligvis godt at blive ved med at tiltrække kunder, og hapse nogle fra deres konkurrenter. Problemet opstår dog i, at 1 med den stærkt øgede kundetilstrømning, bruger 90 procent af kapaciteten på deres mobilnet. Første gang 3 kan købe sig yderligere mobilt spektrum er i 2016, som derefter først får anvendelse i 2017.

3 kan derfor heller ikke tillade sig at presse priserne yderligere, for at tiltrække store mængder af kunder, som de har gjort de seneste år, men de utrolig lave priser. For hvis deres netværk får trafikprop, hvordan skal de så kunne levere service til deres kunder.

Oister vil angiveligt alligevel hele tiden være en tak billigere end de andre teleselskaber, men det vil betyde, at presset fra teleselskaberne i periode vil blive taget af. Det betyder også, at den aflyste fusion af Telianor, vil give præcis de omvendte virkninger af hvad der var tiltænkt.

EU-Kommissionen havde nemlig anset, at det var nødvendigt at der på det danske marked var 4 spillere, og ikke 3. Dog betyder det jo ikke 4 netværk, da der på nuværende tidspunkt kun er 3 netværk. Telia og Telenors netværk, TDC’s netværk og 3’s eget netværk, som dog ikke dækker hele landet, og 3 lejer sig derfor ind hos TDC hvor det behøves.

Dog er det afgørende for lavprisselskaberne hvad der kommer til at ske på markedet, for ellers har mobilselskaberne Oister, Bibob og CallMe ingen eksistensberettigelse, da de lever af at være prisførende.

Senioranalytiker i Sydbank, Morten Imsgard, udtaler derfor til Berlingske, at han forventer at der enten efter et stykke tid vil komme endnu et nyt konsolideringsforslag af Telia og Telenor, eller at enten Telia eller Telenor med tiden trækker sig fra det danske marked.

Han udtaler ligeledes, ”De kan ikke forsvare at blive ved med at hælde penge i Danmark på et privatmarked hvor de har tabt så mange penge i så mange år, når de kan få et bedre afkast af investeringer andre steder.”

Det bliver altså spændende at se hvad der sker på det danske marked den kommende tid. Dog kan du altid gå ind og tjekke priserne på et nyt https://mp.dk/mobilabonnement. Her finder du hele landets udbydere af mobilabonnementer. Måske du vil se nogle prisændringer i den kommende tid, hvem ved?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *