Frontallapdemens er en ubehagelig lidelse

Frontallapdemens

Uanset om du bor i Faaborg på midtfyn, eller et helt andet sted, så langt de fleste danskere på et eller andet tidspunkt i deres liv, måske først som voksne, hørt om demens. Demens forekommer i mange forskellige udgaver, og fælles for dem alle er, at de dækker over en eller anden form for nedbrydning af eller forandring i hjernen. Hjernen er det aller vigtigste organ vi har, i den forstand, at den i princippet styrer alle vores andre organer. Hjernen er ligesom bindeleddet mellem alle de andre organer i vores krop, som selvfølgelig også er vigtige for vores eksistens, på hver deres måde. Men i det, at hjernen er det styrende organ i kroppen, så siger det næsten sig selv, at når noget går galt eller bliver ødelagt i hjernen, så kan det altså hurtigt for store konsekvenser for hvordan vi fungerer i vores hverdag. En af de mange typer demens er frontallapdemens.

Frontallapsdemens påvirker personligheden

Noget af det, da gør at vi alle sammen er forskellige er vores personlighed. Det er personligheden, der gør at vi ikke nødvendigvis kommer lige godt ud af det med alle mennesker. Der er jo en grund til, at du har nogle venner, som bare er bedre venner end andre. Der er også en grund til, at nogle mennesker bare tiltrækker sig din opmærksomhed, hvor andre virker som nogen, du ikke har lyst til at snakke med. Det handler alt sammen om personlighed. Lige som hjernen indeholder så mange andre centre, så er der altså også et center, som så at sige håndterer vores personlighed. Dette center sidder i den forreste del af hjernen, også kaldet frontallappen. Derfor giver det også god mening, at hvis frontallappen går i stykker eller ikke virker som den skal, så giver det altså udslag i personlighedsforandringer. Sådanne forandringer kan være meget forskellige fra person til person, og fra skade til skade, men fælles for dem er, at de ofte kan være rigtig svære at håndtere. Dette gælder både for personen med skaden, men i høj grad også for de personer, der kender vedkommende, og oplever, at de måske ikke længere føler, at de kender personen, på samme måde som før.

Blandt andet i Faaborg på Midtfyn, så kan du få hjælp til Frontallapdemens.

Flere steder i landet findes der steder, hvor det er muligt at få hjælp, og nogle gange også bo, hvis man er udsat for en hjerneskade i form af frontallapdemens. Sådanne steder er rigtig vigtige, for hvis en person lider af en hjerneskade, så er det altså vigtigt, at der er steder hvor man kan få hjælp. Hjerneskader kan altid være af forskellig grad og alvorlighed. Men det er næsten altid svært at leve med en hjerneskade, uden at få hjælp, fordi det til tider kan være svært for andre, at se at den hjerneskadede har et handicap. I modsætning til personer, der har et tydeligt fysisk handicap. Derfor kan det være nærmest livsreddende at få hjælp, hvis man har en hjerneskade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *