Hvad er teambuilding?

De fleste af os har måske hørt ordet teambuilding før, men ved du egentlig hvad det dækker over? Teambuilding er nemlig mange ting. Det kan strække sig over både kurser, arrangementer eller events, men vigtigst af alt er det, at teambuilding resulterer i succesoplevelser.

Hvorfor skal vi bruge teambuilding i vores virksomhed?

TeambuildingTeambuilding bryder sociale barrierer, og opbygger holdånd. Desuden bryder teambuilding sociale barrierer, og rykker grænser. Det er alt sammen vigtige egenskaber at have på en arbejdsplads, og det styrker kulturen. Teambuilding kan være med til at give din virksomhed en økonomisk fremgang, det styrker nemlig sammenholdet i virksomheden, hvilket gør arbejdsgangene mere effektiv.

Hvordan bruger man teambuilding?

TeambuildingDeltagerne skal føle sig komfortable før de kan åbne for ny læring. Derfor er det en god idé at starte med en leg, hvor deltagerne kan lære hinanden bede at kende. Teambuilding bliver mere effektivt, når stemningen er uformel og rar.
Der er mange forskellige øvelser, man kan bruge. Én er blandt andet at dele deltagerne op i 5-6 grupper, hvorefter de skal finde 10 ting, som de har tilfælles. Herfra skal én fra gruppen skrive deres fællestræk ned og læse dem op for gruppen. Det giver en god mulighed for at lære hinanden bedre at kende, og det løsner op for stemningen

Hvad skal vi gøre efter teambuilding?

Når du og din virksomheds ansatte har været på teambuilding, er det vigtigt, at I sørger for at følge op på den. Opfølgningen skal fungere præventivt, så de ansatte ikke ender med at falde tilbage i deres gamle mønstre. Det er vigtigt, at de har deres nye læring top of mind. Tal eventuelt om teambuilding til personalemødet.

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *