Hvilken slags radiator er bedst?

Ordet radiator er nok et ord du har hørt før og du tror nok også at du lige præcis ved hvad det er. Det er den hvide, rillede ting med en termostat på der giver varme fra sig. Det er i princippet også rigtig nok, men ved du hvordan en radiator virker eller at der findes flere forskellige måder at få varme fra en radiator på?

Overordnet set findes der to forskellige slags radiatorer. Der findes den der bliver varmet op ved hjælp ad varmt vand og så findes der den der bliver varmet op ved hjælp ad el.  Den radiator der bliver varm ved hjælp ad vand er langt den mest normale. Det er også den der er blevet brugt i længst tid og ofte den der findes i ældre hjem. Du kan styre den ved hjælp af termostaten, hvor du kan bestemme hvor varmt du vil have det i din stue, soveværelse eller et helt tredje rum. El radiatoren fungere, som det måske siger sig selv, ved hjælp ad el. Der bliver den el igennem den hvilket gør at den bliver varmet op. En sådan radiator findes ofte i sommerhuse. Grunden til at den ikke er ligeså populær som den mere almindelige, gammeldags vand radiator er fordi at den er meget mere brandfarlig. Det betyder ikke at der bare lige pludselig går ild i den. Man kan bare ikke rigtig hænge noget til tørre på eller stille ting for tæt på den fordi så risikere man at der kan, hvis man er uheldig, gå ild i dem.

radiator

Der findes dog også andre måder at opvarme dit hjem på. Flere er begyndt at anvende mere miljø venlige måder at få opvarmet hjemmet på. For eksempel er mange begyndt at anvende varmepumper.

Varmepumpe, du har måske hørt ordet før men ikke tænkt videre over hvad det egentlig er, eller også har du, fordi salget af varmepumper er steget er utroligt meget de seneste år. Der er mange forskellige typer mennesker, med hver deres grund bag, der vælger at få installeret varmepumper. De er det nyeste skud på stammen af alle de nye maskiner og ny teknologi der er kommet, for at gøre verden et grønnere sted at være. Ikke bogstavelig talt et grønnere sted at være, selvom det også ville være sejt, men et grønnere sted at være set gennem miljøets øjne. De bruger godt nok strøm men for hver kWh strøm den bruger producere den 3 kWh varmeenergi.

Vi har med vores biler, olieforbrænding og så videre været med til at sætte jorden ud af dens ellers så fine balance. Når vi lukker drivhusgasser som for eksempel CO2 er vi med til at gøre tilbage strålingen af solens stråler større, hvilket medfører en højere temperatur, og der ved større vandfordampning nogen steder. Skyerne med det ekstra vand fordampning bliver blæst et andet sted hen og lukker alt vandet ud. På den måde har vi sat jorden ud af dens balance, og så er det da kun rimeligt at det at os mennesker, os der har sat jorden ud af den balance, der gøre noget for igen at oprette den balance.

Kilde: Kruses Varmeteknik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *