Kan det betale sig, at købe en uoriginal MacBook oplader?

Hvis du står i en situation hvor du akut har brug for en ny oplader til din MacBook, så har tanken om at købe en billig kopi på nettet sikkert strejfet dig. Apple’s oplader er ikke just kendt for at være de mest robuste på markedet, og derfor er det ikke unaturligt, at du som bruger af deres produkter, en gang imellem skal ud og erhverve dig nye udgaver af deres opladere. macbookDette hænger selvfølgelig også sammen med, at de fleste sjældent passer særlig godt på deres opladere, men uanset grunden, så er det stadig rigtig ærgerligt at skulle ud og købe nye hele tiden. Der er ingen tvivl om, at man derfor nemt kan blive fristet til at tage den nemme og billige løsning, nemlig at bestille en kopi på nettet til en tredjedel af den oprindelige pris. Men selvom opladeren nok er billig kan det så egentlig betale sig, at købe en uoriginal MacBook oplader på nettet?

Mange penge at spare

Først og fremmest er det særdeles budgetvenligt, hvis man vælger at købe en uoriginal oplader. Prisen på størstedelen af de kopier af MacBook opladere der findes på nettet koster en tredjedel af, hvad man normalt betaler for en ny MacBook oplader. Kigger man udelukkende økonomisk på det, så kan det bogstavelig talt godt betale sig, at købe en uoriginal MacBook oplader. Dog er dette ikke det eneste der skal tages højde for, for var det kun prisen der var til forskel, så ville Apple aldrig være i stand til at sælge en eneste oplader. Idet den uoriginale MacBook oplader er så billig som den er, så må man selvfølgelig også gå på kompromis nogle steder, hvilket der findes mange uheldige historier omkring, i forbindelse med folk der har valgt den billige løsning til deres Apple produkter. Derfor bør du være fuldkommen orienteret om, hvad en uoriginal MacBook oplader egentlig er i stand til, inden du lader dig forføre af en god pris.

Udsat batteri

Det lyder måske usandsynligt, men du kan faktisk sætte dig selv i livsfare ved at bruge en uoriginal oplader. Dette skyldes, at når du anvender en uoriginal oplader, så er der kompromitteret på den sikkerhed der normalt kræves af en oplader, fordi man har valgt at lave en billig udgave frem for en sikker udgave. Faren opstår idet du både udsætter dit batteri, der i værste tilfælde kan få din MacBook til at brænde sammen, grundet en oplader med et forkert watt-tal, samt dig selv da flere uoriginale opladere er i risiko for selvantændelse eller er i stand til at give dig stød. Dette skyldes at man har fravalgt at isolere de forskellige komponenter ordentligt inde i selve oplader-klodsen, hvilket gør al elektronikken særdeles følsom og udsat, selv overfor den mindste dråbe vand.

Prioritér rigtigt

Som udgangspunkt frarådes du altså til, at købe en uoriginal oplader til din MacBook, selvom prisen er god og venlig for en studerende på SU. Du kompromitterer din egen sikkerhed ved at vælge et billigt knock-off produkt, og udsætter derudover også din computer for en forkert og skadelig strømforsyning. I bund og grund er det selvfølgelig op til dig, hvordan du vil prioritere når du skal have en ny MacBook oplader, men du bør dog overveje alle muligheder inden da.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *