Rustbeskyttelse, gør det rigtige for din bil

nissan

Uanset om du er en spritny bilejer, der købte bilen mens den stadig havde sin fantastiske duft af nyt interiør, eller købte en brugt bil med et par år på bagen og nogle små skavanker her og der, er du med garanti allerede blevet introduceret for rustbeskyttelse. Bilsælgerne lader til at dyrke ordet “rustbeskyttelse” nærmest fanatisk, og det er med god grund.

Rustbeskyttelse er dit eneste forsvar mod tidens indgriben. Regner du som bilejer med engang at ville sælge din bil videre, betyder det alverden for bilens pris om den har været ordentligt beskyttet mod rust eller ej. Selv hvis du ikke regner med at sælge din bil, er rustbeskyttelse vigtig. Biler lever i dag længere end nogensinde før, og det er derfor ærgerligt hvis bilen må på skrotpladsen fordi den er rustet, når en gang rustbeskyttelse kunne have forlænget dens levetid betydeligt.

Rustbeskyttelse bør altid udføres af en professionel. Det at rustbeskytte bilen ser måske ganske simpelt ud, men blot en lille fejl kan efterlade din bil sårbar overfor elementerne, og ikke nok med at du så har spildt penge på dårlig rustbeskyttelse, du har også en rusten bil.

Kan rustbeskyttelse skade bilen?

Det korte svar er et simpelt nej. Hvordan man rustbeskytter en bil har ændret sig meget over årene, men i bund og grund fortsætter grundkonceptet med at være det samme: Man skal på en eller anden måde hindrer fugt i at nå, og derved nedbryde, bilens metaldele. I gamle dage kunne man gøre dette med motor olie, men ikke alene er dette en usikker praksis, der er også en trussel mod de moderne bilers mange nye elektroniske dele, og efterlod desuden et yderst klistret resultat. I dag er rustbeskyttelse langt mere sofistikeret, og mere sikkert for både ejer og bil.

God rustbeskyttelse beskytter hele bilen. Sørger du for at få beskyttet din bil årligt, kan en bil med selv mange år på bagen fremstå som ny, når den en dag skal sælges videre.

Rustbeskyttelse skader ikke din bil på nogen måde. Javist er der en lille chance for at gummi-forseglingerne på bilen kan blive en anelse løse, men langt de fleste mekanikere er udmærket klar over dette problem og skifter gerne disse gratis, så længe man gør dem opmærksom på problemet og påpeger det er forårsaget af rustbeskyttelsen. Der er sjældne tilfælde, på ganske få bilmodeller, hvor det vil være nødvendigt at bore små huller enkelte steder på bilen for at kunne beskytte bilens indre mod rust, men dette sker ikke ofte og efterlader stort set ingen spor på bilen. De små huller bores kun steder hvor man normalt ikke vil kunne se dem, og lukkes efter rustbeskyttelsen er udført med små gummipropper.

Hvor kan jeg få rustbeskyttelse til min bil?

Da denne artikel er skrevet med fokus på Åbenrå og Tønder, er svaret ganske nemt: Næsten overalt!
Det nemmeste er nok at benytte Google eller Krak.dk til at finde de nærmeste steder at få bilen behandlet, søg blot på “rustbeskyttelse i Åbenrå/Tønder” og benyt derefter krak eller google maps til at finde de nærmeste udbydere.

Skal din bil rustbeskyttes er det en god ide af finde ud af om firmaet eller værkstedet du handler hos tilbyder en lånebil, da de fleste steder beholder bilen i 24 timer, således at rustbeskyttelsen kan få lov til at tørre ordentligt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *