Træflis er anvendeligt til både gårdhaven og festivallen

træflis

Hvis du bor på landet har du sikkert opdaget, hvor mudret det kan blive i gården og i haven. Der er for det meste ikke meget fortov eller anden flisebelægning at gå på, men i stedet lange grusstier og snoede indkørsler. Disse indbyder ligefrem til at ende som én stor mudderpøl efter et par dage i efteråret med regnvejr. Dette kan gøre det vanskeligt at komme ud af indkørslen med bilen, da hjulene ofte blot ender med at sidde fast. Det øger også behovet for den indendørs rengøring, idet man næsten ikke kan undlade at slæbe jord og mudder med ind udefra. Mudderet samler sig nemlig let på sko og støvler, hvilket også kan være beskadende for skoenes materiale.

Kan du nikke genkendende til disse situationer kan det være en god idé at lede efter en løsning, der gør din hverdag nemmere i perioder med meget regn. Det kan være, at du har brug for at lægge en større terrasse eller en sti i haven, der gør, at du ikke behøves at træde ud i jorden, hver gang du skal ud til din bil. Dette kan dog blive en besværlig løsning for mange, der i stedet vælger at lægge grus, sten eller sand i deres indkørsel. Dette mindsker sandsynligheden for, at mudderet kan få lov til at klumpe sig sammen. En tredje løsning er, at bestille et stort lager af træflis hjem fra den nærmeste grusgrav i Herning eller Esbjerg. Træfliser lægger sig som en god overflade over i forvejen mudrede indkørsler, og gør det nemmere at krydse gårdspladsen.

Læs mere på dette link: http://ernstjacobsen.dk/?page_id=304

Brug træflis i perioder med meget regn

Træflis er således ideel at benytte i lange perioder med regn, hvor du dog stadig vil have adgang til din have, uden at få mudder langt op af støvlerne. Materialet er blandt andet nyttigt, fordi det holder fugten i jorden nede, og adskiller jorden fra regnen. Disse fliser er endvidere nyttige til at holde bestanden af ukrudt nede, eller til at adskille buske og blomster fra hinanden. Det har derfor også en æstetisk funktion, som du blandt andet kan benytte dig af, hvis du har brug for at lave en lille sti i haven. Her kan det virke som et stort projekt at skulle igang med en flisebelægning, når du blot kan drysse de anvendelige træfliser ud i stedet.

Materialet bliver også benyttet i andre sammenhænge. Det er for eksempel ganske populært at bruge i forbindelse med festivaller, som tit oplever mange dage med regn over sommeren. Her bliver risikoen for mudder forværret, da de mange gæster tramper rundt i mudderet foran scenerne og ved teltpladserne. Det kan ligefrem være svært at komme rundt, indtil træfliserne ankommer til festivalpladsen. Her ånder både gæster og medarbejdere op, da pladsen pludselig bliver meget mere tilgængelig. Det øger både festivallens salg, når alle kan komme ubesværet rundt. På den måde holdes de store områder af mudder på afstand, og festen kan vare længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *