Vedvarende energi – hvad er det?

Vedvarende energi finde i mange former. Det kunne fx. være vindenergi der kommer fra de mange vindmøller der findes rundt omkring i Danmark. Vedvarende energi betyder at det er en energiform der kan udnyttes mere eller mindre ”forevigt” da disse energiformer ikke vil slippe op. Altså fx. vindenergi, det kan godt være at klimaet ændres, men vinden vil ikke stoppe med at eksistere eller slippe op.

Andre eksempler på vedvarende energi kunne også være vandenergi eller biogas. Der findes rigtigt mange former for vedvarende energi, og en af dem som er blevet populære i gennem de sidste par år, både ved store firmaer, men også som privat forbruger, det er solenergi. Der er mange private huse der har fået installeret solfanger og -celler på deres tage, eller hvis de har et stort stykke land, så har de måske lavet en lille udgave af de store solfanger/ celle ”parker” som der kan findes nogle steder.

Det er vedvarende energi

Der findes nogle steder i landet, hvor fjernvarme ikke kan nå helt ud, og her kunne et godt alternativ være at få installeret solfangere og varmepumper.

Når man snakker om vindmøller, så findes der overordnet to slags. Den ene slags er de vindmøller der står ude i vandet, og fanger vindenergi derude. Den anden slags som vi ser ofte når man kører igennem det danske land, er landvindmøllerne.

I dag findes der 13 forskellige havvindmølleparker i Danmark, spredt vidt omkring.
Disse vindmølleparker er etableret i årene fra 1991 til 2013, og der er flere projekter i vente. Vedvarende energi er et felt der hele tiden bliver forsket videre i og videreudviklet på alle mulige måder. Dette skyldes både miljøet, altså at der er brug for at finde metoder til at give strøm og varme på, som ikke skader miljøet yderligere fx. med CO2 udslip.

En anden vedvarende energi der kommer større og større fokus på er biogas. Biogas reducerer også udledningen af drivhusgasser og samarbejder med landbruget. Biogas er en udrådnelse af husdyrgødning som fx. fra heste, grise, køer eller får som landmænd har. Derfor kan der fungere et godt samarbejde mellem landmændende og biogas udviklerne, samtidigt med at det hjælper miljøet.  Biogas kan også produceres af noget kaldet energiafgrøder, men dette er ikke lige så drivhusvenligt som husdyrgødning er, derfor er det i begrænset mængder dette biogas kan produceres.

Grunden til at der bliver forsket så meget i de vedvarende energiformer der bliver brugt mere og mere, er ikke kun for at skåne miljøet, selvom dette er en vigtig faktor, men også fordi at de fossile brændstoffer som olie og kul mf. På et tidspunkt vil slippe op. Måske ikke lige i morgen eller i den helt nærme fremtid, men på et tidspunkt vil disse fossilebrændstoffer ikke være der mere og det er måske tættere på end mange tror. Af disse grunde er det derfor vigtigt at der kommer et større fokus på disse vedvarende energiformer der er til rådighed, og i sær her i Danmark, hvor vindenergi er meget udbredt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *